preloader

Про нас

Uf.Bee — це українська компанія-виробник багаторазової вощеної обгортки, що була заснована у листопаді 2018 року. Наша місія зробити так, щоб доба колонізації Марсу була без пластику тут, на Землі... і без русаків, тому для цього ми донатим на ЗСУ з того, що заробляємо з вощанок.

Про нас
Контактна інформація
+38 (098) 076 86 71
info@uf.in.ua
Капсульна кухня
Zero Waste 06 14, 2023

Капсульна кухня

Капсульним гардеробом нікого не здивуєш, а от капсульна кухня — досі багатьом в новинку. Розбираємось, що це таке у цій статті.

Капсульний гардероб — це набір базових речей високої якості, які ідеально міксуються по стилю. При цьому речі не займають багато місця і економлять власнику час, кошти та простір, звільнений від мотлоху.

Капсульна кухня — це дуже схоже: без надлишку лише необхідне найкращої якості у посуді, продуктах та навіть усіх процесах на кухні.

Мета: перетворити кімнату з купою кухонного начиння на кухню, що надихає на творчість.

Багато хто щиро ненавидить готування, бо потім прибирати всю кухню, десяток каструль, ложок і тарілок лише після однієї страви. Це одна з причин замислитись про капсулу на кухні.

Причини пранути до капсульної кухні:

Економія часу: оскільки капсульна кухня це про мінімум кухонного начиння, то й мити/прибирати доведеться менше, а це неабияке заощадження часу. Сенс заощаднення цього часу: проводити менше часу прибираючи і більше часу насолоджуючись їжею, компанією та своїм домом.

Розхаращення простору: більшість того, що у нас на кухнях, не використовуєтся на регулярній основі, але займає місце. Звільнити це місце — це розвантажити ваш простір для того, що вам поістині даруватиме радість.

Економія коштів: не секрет, що мати все і цим усім укомплектувать кухню — справа затратна. Капсула на кухні — це про те, щоб не витрачатись на найдешевше (бо воно завтра викинеться) чи наймодніше (бо воно вам і не потрібне).

У капсули на кухні чимало переваг, чи не найголовніша — можливість концентруватися на головному.

Зменшення відходів: капсула на кухні також передбачає, що продуктові закупи будуть тільки за потрібним, а використовуватиметься цей запас на максимум.

Принципи організації капсульної кухні:

80/20. Без перебільшення можна сказати, що на щоденній основі ми використовуємо лише 20% всього того, що маємо на кухні. Це означає, що решта 80% займають місце і загромаджують простір. Тому найппростіше це проаналізувати, що у вас на кухні використовується і віддати решту тим, хто це потребує.

Інвестувати у якість. Тут принцип дуже простий — навчитись купувати менше, але краще. Це часто означає вибір на користь дорожчого, але яке прослужить довше.

Готувати відповідно до кухні. Часто спокуса спробувать модний рецепт чи прикупить найсучасніший гаджет — велика, але ми закликаємо опиратись їй. Краще наповнюйте кухню якісним і тоді готуйте ті рецепти, які можна приготувать тим, що ви вже маєте.

Закупи у своїх же запасах. Часто ми ігноруємо те, що вже є на нашій кухні, бо “тягне” на щось інше. Це спричиняється до того, що речей на кухні у нас стає ще більше. Тож замість походу у супермаркет спочатку можна зробить похід до свого холодильника та всіх шафок, щоб побачити, що можна приготувати з тим, що вже є.

Це процес, не результат. Хоч як хочеться, але капсульність кухні — це не фінальна точка і результат, а постійний процес не купувати непотрібного, очищати простір і переглядати власні пріоритети. Збільшення кухонного начиння не уникнути, але важливо осмислювати те, що з’являється на вашій кухні, щоб підтримувати баланс.

Капсульна кухня – це про мінімум якісних речей, які використовуються на максимум.

Тег: Вощанка