![Як правильно зберігати сир](https://www.uf.in.ua/public/uploads/media/1RCQx2mDhTOVI2jxVtu4v6zecRtmnrHTHN6Snzsb.jpg)
Як правильно зберігати сир
Як правильно зберігати сир — часте запитання, особливо якщо у вас часто з’являєтьсь цвіль на ньому і доводиться гарний шматок викидать. Шкода і продукту, і грошей, тому пишемо, що робити, щоб такого не трепилось.
Найгірше, що ви можете зробить для сиру це залишись його у пластиковій харчовій плівці після покупки і так його і зберігать. Закупорений сир почне впрівать, а це найкраще середовище для розмноження недружніх до нас бактерій. Пам’ятайте, що харчова плівка, як і інші пластикові товари були призначені для транспортування їжі, але не для її зберігання.
![як правильно зберігати сир](https://www.uf.in.ua/wp-content/uploads/2019/10/P90521-142736-1024x934.jpg)
Тому по поверненню з магазину перекладіть сир у вощену обгортку. (Плівку ж помийте для передачі на сортування).
Чому сир краще зберігається у вощеній обгортці?
- Основа обгортки — бавовна. Вона має пористу структуру з мікроотворами, що дозволяють повітрю вільно циркулювати навколо продукту. Таким чином зайва волога не залишатиметься давколо сиру і він не зацвітатиме.
- Розчин, якими ми покриваємо Uf.Bee, складається з пасічного бджолиного воску, соснової смоли та олії жожоба, які мають найсильніші зі знаних антибактеріальні властивості. Це допоможе зберегти ваш сир максимально довго.
Залежно від сорту сир по-різному зберігатиметься у вощеній обгортці. Ключовий фактор тут вологість. Чим м’якший сир, тим більший відсоток води в ньому, тим повільніше відбувається процес його старіння. Тому сири, на кшталт брі, камамберу та інші подібної текстури практично не зміняться через пару днів зберігання у обгортці.
![](https://www.uf.in.ua/wp-content/uploads/2019/10/P90901-173214-1024x768.jpg)
Інша історія з твердішими сортами, наприклад, гаудою, російським та йому подібними: у них вологи менше, тому після пари днів у серветці вони можуть підсохнути. І це нормально, бо означає, що частина відсоткового вмісту води випарувалась. Втім, щоб такого не відбувалось є легкий, але важливий прийом:
— обгорніть шматок сиру декілька разів нашою найбільшою обгорткою, щоб навколо сиру було декілька шарів обгортки. Це сповільнить процес випаровування вологи.
Якщо ж так трапилось, що ви не застосували нашу пораду вище і у вас підсох сир, обгорніть сир у бавовну злегка змочену водою. Залишений у такій обгортці сир, відновить свою структуру через кілька годин.
Our Featured Products
The only beeswax wraps in the world in cosmic design and food grade certified at L.I. Medved’s Research Center of Preventive Toxicology, Food and Chemical Safety of the Ministry of Health of Ukraine