“Дозвольте своєму мозку понудьгувати” — це слова Мануш Зомороді (Manoush Zomorodi)з її TED лекції “Як нудне спричиняється до найгеніальніших ідей”. Суть в тому, що коли мозку нудно, вже рефлекс його розважити: відос, інтернет-шопінг, подкаст, сторіз, музика тощо. Якщо ж дозволити собі повтикать без докорів сумління чи миттєвої нової онлайн-заманухи, несподівано креативні речі трапляють:1-2 🍋Більш ніж рік тому ми робили фото капусти для інстаграму. Без музики чи жодного іншого сенсорного шуму і раптом придивились до розрізу — як же ж гарно! Так народилась ідея космічної краси їжі, новий принт вощанок і далі цей фотосет у виконанні @alexandra.cherniak 3-4 🍎 Генрі Гарґрівс та Кейтлін Левін (Henry Hargreaves and Caitlin Levin) побачили, що овочам і фруктам взагалі не треба нічого, щоб бути чистою естетитикою. Вони розклали розрізи овочів та фруктів на сканер і зробили скани. Це проект “Скани їжі”: 12 знімків показують, кожен місяць сезону, крізь скани фруктів та овочів. 5-7 🍅Погляд Кеслін Раян (Kathleen Ryan) затримався на зіпсованих фруктах — аж вони не менш гарні! “Це та тонка грань між красою і гротеском, яка має спонукати нас до роздумів про гротескність надспоживання у світі”.8-10 🍍 Не менш захопливо побачив їжу Клаус Піхлер (Klaus Pichler) в проекті “Одна третя” (саме стільки за даними ООН щороку цілком їстівних продуктів стають відходами). На сайті Клауса кожне фото з коментарем про те, де продукт вирощений/зроблений, скільки кілометрів подолав до споживача і який вуглецевий слід на кілограм продукту.Чи ж не вауу? 🤩🤩🤩Питання, яке нас не лишає у спокої: що створите ви, коли дозволите мозку понудьгувати? 🤔🙃
Наші популярні продукти
Єдині у світі вощанки з санітарно-гігієнічним висновком та в космічно-мінімалістичному дизайні