Класичний штоллен Головний плюс штоллена (окрім величезної кількості начинки) - те, що його можна зробити заздалегідь. Дуже заздалегідь. І коли свято вже наближається, готовий десерт стоятиме напоготові. Але так, трошки попрацювати перед цим все ж доведеться 😉Нам знадобляться: • 300 мл молока • 3 яйця • 200 г цукру • 1/2 ч.л. ванільного екстракту • 400 г масла (350 г в тісто и 50 г для змащення) • 14 г дріжджів • 800г - 1 кг борошна • 100 мл рома • 300 г родзинок • 200 г мигдалю • 300г сухофруктів • цукрова пудра*За день до приготування замочуємо сухофрукти в ромі і ставимо в холодильник. 1. Змішуємо 1 ст.л. цукру, молоко та дріжджі. Накриваємо вощанкою і ставимо в тепле місце на 5 хв. Потім додаємо 200 г борошна, перемішуємо, знову накриваємо і залишаємо в теплі на 15 хв. 2. Окремо збиваємо яйця та цукор. Додаємо туди опару (це та штука, яка утворилася з дуету молока та дріжджів), ваніль та 400 г борошна. Замішуємо тісто, накриваємо вощанкою та залишаємо на 30-60 хв в теплому місці. 3. Додаємо мʼяке масло і перемішуємо. Після цього додаємо ще 200 г борошна і перемішуємо тісто. Воно не має липнути до рук, тому за необхідності сміливо додавайте ще борошна. Знову залишаємо під вощанкою на 30 хв. 4. Як тісто підійде, додаємо в нього подрібнений мигдаль та сухофрукти. Перемішуємо і якщо треба додаємо ще борошна - тісто не має бути липким. 5. Ділимо тісто на 2 частини. Кожну розкатуємо в прямокутник. Паличкою робимо невелике заглиблення вздовж тіста на 2 см правіше від центру. За цим заглибленням згортаємо штоллен. Залишаємо під вощанкою поки духовка нагрівається до 180°. 6. Випікаємо штоллен близько години. Поки він гарячий, змащуємо маслом і присипаємо цукровою пудрою. Загортаємо у пергамент, а потім - у велику вощанку і ховаємо подалі від членів сімʼї в темне місце до Різдва ✨🎄
Наші популярні продукти
Єдині у світі вощанки з санітарно-гігієнічним висновком та в космічно-мінімалістичному дизайні