preloader

Про нас

Uf.Bee — це українська компанія-виробник багаторазової вощеної обгортки, що була заснована у листопаді 2018 року. Наша місія зробити так, щоб доба колонізації Марсу була без пластику тут, на Землі... і без русаків, тому для цього ми донатим на ЗСУ з того, що заробляємо з вощанок.

Про нас
Контактна інформація
+38 (098) 076 86 71
info@uf.in.ua
Класичний штоллен
Zero Waste 12 05, 2023

Класичний штоллен

Головний плюс штоллена (окрім величезної кількості начинки) - те, що його можна зробити заздалегідь. Дуже заздалегідь. І коли свято вже наближається, готовий десерт стоятиме напоготові. Але так, трошки попрацювати перед цим все ж доведеться 😉

Нам знадобляться:
• 300 мл молока
• 3 яйця
• 200 г цукру
• 1/2 ч.л. ванільного екстракту
• 400 г масла (350 г в тісто и 50 г для змащення)
• 14 г дріжджів
• 800г - 1 кг борошна
• 100 мл рома
• 300 г родзинок
• 200 г мигдалю
• 300г сухофруктів
• цукрова пудра
*За день до приготування замочуємо сухофрукти в ромі і ставимо в холодильник.
1. Змішуємо 1 ст.л. цукру, молоко та дріжджі. Накриваємо вощанкою і ставимо в тепле місце на 5 хв. Потім додаємо 200 г борошна, перемішуємо, знову накриваємо і залишаємо в теплі на 15 хв.
2. Окремо збиваємо яйця та цукор. Додаємо туди опару (це та штука, яка утворилася з дуету молока та дріжджів), ваніль та 400 г борошна. Замішуємо тісто, накриваємо вощанкою та залишаємо на 30-60 хв в теплому місці.
3. Додаємо мʼяке масло і перемішуємо. Після цього додаємо ще 200 г борошна і перемішуємо тісто. Воно не має липнути до рук, тому за необхідності сміливо додавайте ще борошна. Знову залишаємо під вощанкою на 30 хв.
4. Як тісто підійде, додаємо в нього подрібнений мигдаль та сухофрукти. Перемішуємо і якщо треба додаємо ще борошна - тісто не має бути липким.
5. Ділимо тісто на 2 частини. Кожну розкатуємо в прямокутник. Паличкою робимо невелике заглиблення вздовж тіста на 2 см правіше від центру. За цим заглибленням згортаємо штоллен. Залишаємо під вощанкою поки духовка нагрівається до 180°.
6. Випікаємо штоллен близько години. Поки він гарячий, змащуємо маслом і присипаємо цукровою пудрою. Загортаємо у пергамент, а потім - у велику вощанку і ховаємо подалі від членів сімʼї в темне місце до Різдва ✨🎄

Тег: Вощанка