preloader

Про нас

Uf.Bee — це українська компанія-виробник багаторазової вощеної обгортки, що була заснована у листопаді 2018 року. Наша місія зробити так, щоб доба колонізації Марсу була без пластику тут, на Землі... і без русаків, тому для цього ми донатим на ЗСУ з того, що заробляємо з вощанок.

Про нас
Контактна інформація
+38 (098) 076 86 71
info@uf.in.ua
Ревеневий пиріг на дріжджовому тісті
Рецепти 06 10, 2025

Інгредієнти:

Для тіста:


 250 мл теплого молока

 2 ч. л. сухих дріжджів

 2 ст. л. цукру

 1 яйце

 70 г розтопленого вершкового масла

 400 г борошна

 дрібка солі


Для начинки:


400 г ревеню (приблизно 4 стебла)

3 ст. л. цукру

1 ст. л. крохмалю

1 ч. л. ванільного цукру


Для посипки (штрейзеля):


50 г холодного вершкового масла

70 г борошна

50 г цукру


Приготування:


1. У великій мисці змішайте тепле молоко, цукор і дріжджі. Залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі активувались.

2. Додайте яйце, розтоплене масло, сіль і частинами вводьте борошно. Замісіть м’яке, еластичне тісто.


3. Залиште тісто підніматись у мисці, накривши її великою вощанкою з нашого асортименту  — вона дихає, утримує вологу та не створює парникового ефекту, тож тісто підходить рівномірно та без пересихання.

   👉 Купити велику вощанку можна тут.


4. Поки тісто підходить (приблизно 1 год), підготуйте начинку: ревінь наріжте шматочками по 1 см, засипте цукром, ванільним цукром і крохмалем, перемішайте.


5. Змішайте інгредієнти для штрейзеля — просто перетріть все пальцями до крихти.


6. Коли тісто збільшиться вдвічі, розкачайте його у форму для пирога або на деко з бортиками. Викладіть начинку, посипте штрейзелем.


7. Випікайте при 180°C 35–40 хвилин до золотистої скоринки.


Смачного! 😋


Підписуйтеся на наші соцмережі — там ще більше сезонних рецептів, натхнення та лайфхаків від Uf.Bee! 🐝


Тег: Вощанка