Корисна їжа по сезону — це смачніше і дешевше, але чи знали ви, що це ще й більш екологічно та корисно?
Послаблення карантину означає, що ми нарешті виходитимемо в люди: запрацюють кав’ярні (літні майданчики), салони краси, парки. Водночас, це означає, що наш контакт з людьми зросте порівняно з ексклюзивно домашніми останніми двома місяцями. У цьому контексті надзвичайно важливо подбати про зміцнення імунітету і в цьому нам допоможе принцип сезонності дієти. Отже, усі переваги їсти сезонно:
1. Корисніше: у дослідженні вмісту вітаміну С у броколі було виявлено, що у максимум вітаміну там у пік природного сезону дозрівання цього овоча, а це восени.
2. Смачніше: великі господарства, що постачають овочі у супермаркети поза сезоном, мусять віддавати пріоритет сортам, які довше лежатимуть на полиці, а не тим, які потенційно смачніші. Відтак, на солодкі помідори вкрай рідше натрапиш взимку.
3. Дешевше: коли городини вдосталь, не дивно, що вона падає в ціні. Зараз, до прикладу, в сезоні редиска, молода капуста і ціна на них динамічно змінюється в меншу сторону.
4. Екологічніше: споживання сезонного суттєво зменшує вуглецевий слід спожитого. Тут все просто: якщо помідор не везуть через півсвіту, то й пального на перевезення не використали і планету менше забруднили.
А щоб взагалі супер було, придбана корисна їжа по сезону зберігалась у вощеній обгортці Uf.Bee: красива їжа заслуговує найкращої обгортки.
Наші популярні продукти
Єдині у світі вощанки з санітарно-гігієнічним висновком та в космічно-мінімалістичному дизайні