preloader

Про нас

Uf.Bee — це українська компанія-виробник багаторазової вощеної обгортки, що була заснована у листопаді 2018 року. Наша місія зробити так, щоб доба колонізації Марсу була без пластику тут, на Землі... і без русаків, тому для цього ми донатим на ЗСУ з того, що заробляємо з вощанок.

Про нас
Контактна інформація
+38 (098) 076 86 71
info@uf.in.ua
Як правильно зберігати сир?
Zero Waste 04 14, 2019

Найголовніша якість будь-якої вощанки нашого чи будь-чийого виробництва - це здатність підтримувати їжу живою. Саме живою, а не штучно свіжою роками/місяцями, тому що штучна свіжість означає боротьбу чи модифікації природніх процесів, що не на користь споживачам продукту. Це стосується і сиру, для якого ключовим є процес визрівання, чи то старіння, який продовжується і в обіймах Uf.Bee.

Залежно від сорту сир по-різному виглядатиме через пару днів у вощанці. Не дивуйтесь, стосунки бувають різними 😁 Ключовий фактор тут вологість. Чим м'якший сир, тим більший відсоток води в ньому, тим повільніше відбувається процес його старіння. Тому сири, на кшталт брі, камамберу та інші подібної текстури практично не зміняться через пару днів зберігання у серветці.

Інша історія з твердішими сортами, наприклад, гаудою, голландським та йому подібними: у них вологи менше, тому після пари днів у вощанці вони підсохнуть. І це нормально, бо означає, що частина відсоткового вмісту води випарувалась. Втім, навіть тут є трюк, як сповільнить цей процес: просто замотайте сир у найбільшу вощанку, щоб було декілька шарів полотна навколо сиру, тоді випаровування води сповільниться.
.
До речі, прочитавши з десяток статей про правильне зберігання сиру, всі твердять про одне: найгірше, що ви можете зробить це замотать сир у пластикову плівку і так його залишить. Закупорений сир почне впрівать, а це найкраще середовище для розмноження недружніх до нас бактерій. Найкращі сировари продають свій сир у провощеному папері, який рекомендують змінювать, якщо сир зберігається більше 1 дня в холодильнику. А в нас вощанки Uf.Bee - набагато кращі, бо вони багаторазові, мають антибактеріальні властивості і зберігають їжу живою.

Як ви зберігаєте сир? Поділіться секретами і з нами, ми обожнюємо сииииирррр👇

Тег: Вощанка