Найголовніша якість будь-якої вощанки нашого чи будь-чийого виробництва - це здатність підтримувати їжу живою. Саме живою, а не штучно свіжою роками/місяцями, тому що штучна свіжість означає боротьбу чи модифікації природніх процесів, що не на користь споживачам продукту. Це стосується і сиру, для якого ключовим є процес визрівання, чи то старіння, який продовжується і в обіймах Uf.Bee.
Залежно від сорту сир по-різному виглядатиме через пару днів у вощанці. Не дивуйтесь, стосунки бувають різними 😁 Ключовий фактор тут вологість. Чим м'якший сир, тим більший відсоток води в ньому, тим повільніше відбувається процес його старіння. Тому сири, на кшталт брі, камамберу та інші подібної текстури практично не зміняться через пару днів зберігання у серветці.
Інша історія з твердішими сортами, наприклад, гаудою, голландським та йому подібними: у них вологи менше, тому після пари днів у вощанці вони підсохнуть. І це нормально, бо означає, що частина відсоткового вмісту води випарувалась. Втім, навіть тут є трюк, як сповільнить цей процес: просто замотайте сир у найбільшу вощанку, щоб було декілька шарів полотна навколо сиру, тоді випаровування води сповільниться.
.
До речі, прочитавши з десяток статей про правильне зберігання сиру, всі твердять про одне: найгірше, що ви можете зробить це замотать сир у пластикову плівку і так його залишить. Закупорений сир почне впрівать, а це найкраще середовище для розмноження недружніх до нас бактерій. Найкращі сировари продають свій сир у провощеному папері, який рекомендують змінювать, якщо сир зберігається більше 1 дня в холодильнику. А в нас вощанки Uf.Bee - набагато кращі, бо вони багаторазові, мають антибактеріальні властивості і зберігають їжу живою.
Як ви зберігаєте сир? Поділіться секретами і з нами, ми обожнюємо сииииирррр👇
Наші популярні продукти
Єдині у світі вощанки з санітарно-гігієнічним висновком та в космічно-мінімалістичному дизайні