Як заморозити продукти
… і про те, чому це екологічно 🙂
Чому?
Почнемо з найголовнішого — зменшення харчових відходів зараз: літо та рання осінь багаті сезонними овочами та фруктами, які часто псуються. Тоді як взимку ми в дефіциті, відтак найкращим екологічним рішенням буде зробити баланс заморожуванням 🙂
Друга, мабуть, очевидна причина — збереження користі овочів та ягід на потім: хоч досі консервування користується популярністю, але косервовані овочі і фрукти мають надмір цукру чи оцту, тому заморожені овочі і фрукти — набагато краще.
Ще одна екопричина — зменшення одноразового пластику потім: усі суміші овочеві продаються в одноразовому пластиковому пакуванні, тому заморозка у власній багаторазовій тарі – зменшить одноразового пакування.
Що морозить?
Кабачки, баклажан, горошок, брокколі, стручкову квасолю, ягоди, помідори, перець, зелень.
Як морозить?
Перед заморозкою помить і просушить овочі (це всі знають, правда ж?). Тепер до менш очевидних порад:
- Якщо ви хочете, щоб заморожене було індивідуальними шматочками, то потрібно подрібнить овоч, розкласти шматочки в один шар на кухонній дошці і так поставити у морозилку на пару годин. Далі перекладайте у вашу тару для замороження 🙂
- Бланшування перед заморозкою: є порада деякі овочі бланшувати (обдати окропом, потім холодною водою) перед заморозкою. Так рекомендує, зокрема, Євген Клопотенко.
- Ягоди не мити перед заморозкою. Так, так: розморозите, тоді вже митимете.
Що не морозить?
Огірки, цибуля, часник: огірки — це 97% води, відтак по розморозці це все перетврюється на незрозумілу суміш, а цибуля й часник чудово зберігаються й без заморозки.
У чому морозить?
Не морозьте у склі: від дії температур воно може тріснути.
Оберіть одне з переліченого:
- Зіплок пакети для заморожування: дуже зручне і багаторазове пакування для заморозки.
- Пластикові контейнери: також зручний спосіб заморозити продукти, однак обирайте якісні контейнер (неякісні можуть також тріснути).
- Вощена обгортка: це допоміжний, але такий важливий спосіб заморозити те, на що зіплок пакета, наприклад, не вистачило, а в контейнері не вміщується. Вощені обгортки Uf.Bee прекрасно переносять заморозку і зберігають продукти заодно.
Як не змарнувати заморожене?
І скільки би ми не наморозили, часто у морозилці лишається купа незнайдених продуктів. Як цього уникнуть? Банально зробити список, що ви наморозили. Позначите, на яких полицях заморожені скарби зберігаються. Зберегти список на хололильнику, прикріпити його магнітиком і насолодитись плодами своєї діяльності сповна 🙂
Сподіваємось, що з цим коротеньким гідом у вас не буде сумнівів у тому, як заморозити продукти, щоб ласувати ними взимку.
Наші популярні продукти
Єдині у світі вощанки з санітарно-гігієнічним висновком та в космічно-мінімалістичному дизайні