preloader

Про нас

Uf.Bee — це українська компанія-виробник багаторазової вощеної обгортки, що була заснована у листопаді 2018 року. Наша місія зробити так, щоб доба колонізації Марсу була без пластику тут, на Землі... і без русаків, тому для цього ми донатим на ЗСУ з того, що заробляємо з вощанок.

Про нас
Контактна інформація
+38 (098) 076 86 71
info@uf.in.ua
Як заморозити продукти
Zero Waste 01 21, 2024

Як заморозити продукти

… і про те, чому це екологічно 🙂

Чому?

Почнемо з найголовнішого — зменшення харчових відходів зараз: літо та рання осінь багаті сезонними овочами та фруктами, які часто псуються. Тоді як взимку ми в дефіциті, відтак найкращим екологічним рішенням буде зробити баланс заморожуванням 🙂

Друга, мабуть, очевидна причина — збереження користі овочів та ягід на потім: хоч досі консервування користується популярністю, але косервовані овочі і фрукти мають надмір цукру чи оцту, тому заморожені овочі і фрукти — набагато краще.

Ще одна екопричина — зменшення одноразового пластику потім: усі суміші овочеві продаються в одноразовому пластиковому пакуванні, тому заморозка у власній багаторазовій тарі – зменшить одноразового пакування.

Що морозить?

Кабачки, баклажан, горошок, брокколі, стручкову квасолю, ягоди, помідори, перець, зелень.

Як морозить?

Перед заморозкою помить і просушить овочі (це всі знають, правда ж?). Тепер до менш очевидних порад:

  1. Якщо ви хочете, щоб заморожене було індивідуальними шматочками, то потрібно подрібнить овоч, розкласти шматочки в один шар на кухонній дошці і так поставити у морозилку на пару годин. Далі перекладайте у вашу тару для замороження 🙂
  2. Бланшування перед заморозкою: є порада деякі овочі бланшувати (обдати окропом, потім холодною водою) перед заморозкою. Так рекомендує, зокрема, Євген Клопотенко.
  3. Ягоди не мити перед заморозкою. Так, так: розморозите, тоді вже митимете.

Що не морозить?

Огірки, цибуля, часник: огірки — це 97% води, відтак по розморозці це все перетврюється на незрозумілу суміш, а цибуля й часник чудово зберігаються й без заморозки.

У чому морозить?

Не морозьте у склі: від дії температур воно може тріснути.

Оберіть одне з переліченого:

  1. Зіплок пакети для заморожування: дуже зручне і багаторазове пакування для заморозки.
  2. Пластикові контейнери: також зручний спосіб заморозити продукти, однак обирайте якісні контейнер (неякісні можуть також тріснути).
  3. Вощена обгортка: це допоміжний, але такий важливий спосіб заморозити те, на що зіплок пакета, наприклад, не вистачило, а в контейнері не вміщується. Вощені обгортки Uf.Bee прекрасно переносять заморозку і зберігають продукти заодно.

Як не змарнувати заморожене? 

І скільки би ми не наморозили, часто у морозилці лишається купа незнайдених продуктів. Як цього уникнуть? Банально зробити список, що ви наморозили. Позначите, на яких полицях заморожені скарби зберігаються. Зберегти список на хололильнику, прикріпити його магнітиком і насолодитись плодами своєї діяльності сповна 🙂

Сподіваємось, що з цим коротеньким гідом у вас не буде сумнівів у тому, як заморозити продукти, щоб ласувати ними взимку.

Тег: Вощанка