preloader

Про нас

Uf.Bee — це українська компанія-виробник багаторазової вощеної обгортки, що була заснована у листопаді 2018 року. Наша місія зробити так, щоб доба колонізації Марсу була без пластику тут, на Землі... і без русаків, тому для цього ми донатим на ЗСУ з того, що заробляємо з вощанок.

Про нас
Контактна інформація
+38 (098) 076 86 71
info@uf.in.ua
Zero Waste рецепт пасти з гарбузом: від шкірки до насінинки
Zero Waste 01 21, 2024
Четвертина гарбуза, очищена від насіння та шкірки (шкірку та насіння зберегти), решту гарбуза загорнути у обгортку і зберігати у холодильнику,
  • 125 г пасти з твердих сортів пшениці,
  • 2 зубчики часника, очищені від шкірки (зберегти шкірку для овочевих бульйонів або компостувати її),
  • 1 цибулина, розрізана на 4 частини,
  • 1 чайна ложка паприки,
  • 200 мл молока (кокосове або будь-яке інше у наявності),
  • оливкова олія Extra Virgin,
  • 5–7 листків шавлії (або 1 ст. л. сушеної шавлії),
  • сіль та перець 

    Розігріти духовку до 200 С.

    Свіже листя шавлії, шкірку та насіння гарбуза збризнути оливковою олією, посолити та поперчити. Покласти на деко шкірки, насіння гарбуза та листки свіжої шавлії. Поставити у духовку на 15-20 хвилин. З духовки вийняти, коли позолотяться і стануть хрумкими шкірка і насіння.

    Гарбуз, часник та цибулю посолити, поперчити та змастити олією. Покласти овочі на те ж деко і запікати близько 40-50 хвилин до готовності. 

    Потім охолодити овочі і злегка збити їх разом з молоком в блендері: не збивати занадто довго, бо вийде замість соуса суп. Натомість збити гарбуз злегка, щоб відчувались шматочки. 

    Зварити пасту і змішати гарбузовий соус з пастою. Подавати з засмаженим насінням і шкіркою гарбуза.

    Смачного!

    Рецепт пасти з гарбузом є перекладом аналогічного рецепта Макса Ла Манни, всі фото і сам рецепт належать автору:
    https://www.maxlamanna.com/recipes/seedtoskinpasta

Тег: Вощанка