Ну що, поговоримо з вами про фольгу? Про шкоду поліетиленової плівки для довкілля нагадувати зайве, а от про позірну екологічність фольги пишуть мало.Отож, проблеми з фольгою:1. Підвищення алюмінію у їжі: лікарі та експерти вже не заперечують однозначності факту, що алюміній з фольги мігрує в їжу. Так, категорично заборонено зберігати кислі овочі, фрукти, зелень у фользі, бо кислота вступає миттєво у реакцію з металом.2. Виробництво фольги дуже мартотратне у використанні ресурсів: при виготовленні 1 тонни фольги виробництво спалює близько 170 мільйонів джоулів енергії і здійснює викид 12 тонн парникових газів! Це страшенно багато, навіть, виробництво тієї ж харчової плівки використовує тільки 17% від цієї енергії на 1 тонну продукту і створює лише 12% від тієї кількості парникових газів. Загалом це ніколи не свідчить про щось хороше, коли плівка видається суперопцією.3. Тепер про розкладання: коли фольга потрапляє на полігон, розкладеться вона тільки через 400 років. Але найголовніше не це, а те, що згідно з даними Коаліції сталого пакування (Sustainable Packaging Coalition), якщо фольга потрапляє у водойми, вона має дуже високі рівні токсичності та евтрофікації (це зараження водойми, що знищує її продуктивність). Продовження у каруселі ➡️
Our Featured Products
The only beeswax wraps in the world in cosmic design and food grade certified at L.I. Medved’s Research Center of Preventive Toxicology, Food and Chemical Safety of the Ministry of Health of Ukraine