Як правильно зберігати сир
Як правильно зберігати сир — часте запитання, особливо якщо у вас часто з’являєтьсь цвіль на ньому і доводиться гарний шматок викидать. Шкода і продукту, і грошей, тому пишемо, що робити, щоб такого не трепилось.
Найгірше, що ви можете зробить для сиру це залишись його у пластиковій харчовій плівці після покупки і так його і зберігать. Закупорений сир почне впрівать, а це найкраще середовище для розмноження недружніх до нас бактерій. Пам’ятайте, що харчова плівка, як і інші пластикові товари були призначені для транспортування їжі, але не для її зберігання.
Тому по поверненню з магазину перекладіть сир у вощену обгортку. (Плівку ж помийте для передачі на сортування).
Чому сир краще зберігається у вощеній обгортці?
- Основа обгортки — бавовна. Вона має пористу структуру з мікроотворами, що дозволяють повітрю вільно циркулювати навколо продукту. Таким чином зайва волога не залишатиметься давколо сиру і він не зацвітатиме.
- Розчин, якими ми покриваємо Uf.Bee, складається з пасічного бджолиного воску, соснової смоли та олії жожоба, які мають найсильніші зі знаних антибактеріальні властивості. Це допоможе зберегти ваш сир максимально довго.
Залежно від сорту сир по-різному зберігатиметься у вощеній обгортці. Ключовий фактор тут вологість. Чим м’якший сир, тим більший відсоток води в ньому, тим повільніше відбувається процес його старіння. Тому сири, на кшталт брі, камамберу та інші подібної текстури практично не зміняться через пару днів зберігання у обгортці.
Інша історія з твердішими сортами, наприклад, гаудою, російським та йому подібними: у них вологи менше, тому після пари днів у серветці вони можуть підсохнути. І це нормально, бо означає, що частина відсоткового вмісту води випарувалась. Втім, щоб такого не відбувалось є легкий, але важливий прийом:
— обгорніть шматок сиру декілька разів нашою найбільшою обгорткою, щоб навколо сиру було декілька шарів обгортки. Це сповільнить процес випаровування вологи.
Якщо ж так трапилось, що ви не застосували нашу пораду вище і у вас підсох сир, обгорніть сир у бавовну злегка змочену водою. Залишений у такій обгортці сир, відновить свою структуру через кілька годин.
Наші популярні продукти
Єдині у світі вощанки з санітарно-гігієнічним висновком та в космічно-мінімалістичному дизайні