Без довгих преамбул — вітаміни та мікроелементи для зміцнення ментального здоров’я та зниження рівня тривожності на рівні фізіології:1. Вітаміни групи В: у клінічних дослідженнях контрольні групи показали ефективність багатого на вітаміни групи B раціону у зниженні рівня тривожності та стресу, а особливо важливим виявився B12. Де їх взяти: бобові, злаки, молочні продукти, горішки, кукурудза, картопля, банани, гриби, зелень салатів, м’ясо. 2. Вітаміс С: у нього репутація підтримки імунітету, але він ще й для мозку незамінний, бо виявилось, що допомагає контролювати рівень кортизолу в організмі. Беремо тут: грейпфрут, ківі, гранат, виноград, буряк, брюссельська капуста, червоний перець, імбир, квашена капуста, журавлина.3. Вітамін D: його зв’язок з ментальним здоров’ям вчені по-різному обгрунтовують, але їхні дослідження показали, що у всіх людей з діагностованою депресією, був дуже низький рівень вітаміну D. Тому йдемо від зворотнього, поповнюємо раціон такими продуктами: шпинат, капуста, лосось, тунець, молоко, сир, яловича печінка, яєчні жовтки.4. Магній: якщо дуже науково, то магній блокує NMDA-рецептори, тому у мозку зменшується нейротрансмісія збудження. Магнієм багаті зелені листові овочі, горіхи, насіння, бобові, цільнозернові злаки, чорний шоколад, лосось, молоко.5. Омега-3: це збірна назва жирних кислот, і найбільше вони потрібні мембранам клітин мозку, оскільки там захищають і покращують взаємодію між клітинами. Їжа: льон, насіння чіа, тунець, сардини, оселедець, лосось, скумбрія, грецькі горохи.Будьмо здорові, спокійні та єдні 🇺🇦❤️
Our Featured Products
The only beeswax wraps in the world in cosmic design and food grade certified at L.I. Medved’s Research Center of Preventive Toxicology, Food and Chemical Safety of the Ministry of Health of Ukraine