preloader
  • Ваш кошик порожній

Subtotal:
₴0.00

About Us

Uf.Bee is the first company in Ukraine manufacturing reusable beeswax food wraps, environmentally friendly alternative to cling film and the best storing solution for keeping your food fresh for longer. Since late 2018, our mission has been to make the age of Mars colonization plastic free here, on Earth, and as of 2022 — make Ukraine free of russians!

About Us
Капсульна кухня
Zero Waste 06 14, 2023

Капсульна кухня

Капсульним гардеробом нікого не здивуєш, а от капсульна кухня — досі багатьом в новинку. Розбираємось, що це таке у цій статті.

Капсульний гардероб — це набір базових речей високої якості, які ідеально міксуються по стилю. При цьому речі не займають багато місця і економлять власнику час, кошти та простір, звільнений від мотлоху.

Капсульна кухня — це дуже схоже: без надлишку лише необхідне найкращої якості у посуді, продуктах та навіть усіх процесах на кухні.

Мета: перетворити кімнату з купою кухонного начиння на кухню, що надихає на творчість.

Багато хто щиро ненавидить готування, бо потім прибирати всю кухню, десяток каструль, ложок і тарілок лише після однієї страви. Це одна з причин замислитись про капсулу на кухні.

Причини пранути до капсульної кухні:

Економія часу: оскільки капсульна кухня це про мінімум кухонного начиння, то й мити/прибирати доведеться менше, а це неабияке заощадження часу. Сенс заощаднення цього часу: проводити менше часу прибираючи і більше часу насолоджуючись їжею, компанією та своїм домом.

Розхаращення простору: більшість того, що у нас на кухнях, не використовуєтся на регулярній основі, але займає місце. Звільнити це місце — це розвантажити ваш простір для того, що вам поістині даруватиме радість.

Економія коштів: не секрет, що мати все і цим усім укомплектувать кухню — справа затратна. Капсула на кухні — це про те, щоб не витрачатись на найдешевше (бо воно завтра викинеться) чи наймодніше (бо воно вам і не потрібне).

У капсули на кухні чимало переваг, чи не найголовніша — можливість концентруватися на головному.

Зменшення відходів: капсула на кухні також передбачає, що продуктові закупи будуть тільки за потрібним, а використовуватиметься цей запас на максимум.

Принципи організації капсульної кухні:

80/20. Без перебільшення можна сказати, що на щоденній основі ми використовуємо лише 20% всього того, що маємо на кухні. Це означає, що решта 80% займають місце і загромаджують простір. Тому найппростіше це проаналізувати, що у вас на кухні використовується і віддати решту тим, хто це потребує.

Інвестувати у якість. Тут принцип дуже простий — навчитись купувати менше, але краще. Це часто означає вибір на користь дорожчого, але яке прослужить довше.

Готувати відповідно до кухні. Часто спокуса спробувать модний рецепт чи прикупить найсучасніший гаджет — велика, але ми закликаємо опиратись їй. Краще наповнюйте кухню якісним і тоді готуйте ті рецепти, які можна приготувать тим, що ви вже маєте.

Закупи у своїх же запасах. Часто ми ігноруємо те, що вже є на нашій кухні, бо “тягне” на щось інше. Це спричиняється до того, що речей на кухні у нас стає ще більше. Тож замість походу у супермаркет спочатку можна зробить похід до свого холодильника та всіх шафок, щоб побачити, що можна приготувати з тим, що вже є.

Це процес, не результат. Хоч як хочеться, але капсульність кухні — це не фінальна точка і результат, а постійний процес не купувати непотрібного, очищати простір і переглядати власні пріоритети. Збільшення кухонного начиння не уникнути, але важливо осмислювати те, що з’являється на вашій кухні, щоб підтримувати баланс.

Капсульна кухня – це про мінімум якісних речей, які використовуються на максимум.