Класичний штоллен Головний плюс штоллена (окрім величезної кількості начинки) - те, що його можна зробити заздалегідь. Дуже заздалегідь. І коли свято вже наближається, готовий десерт стоятиме напоготові. Але так, трошки попрацювати перед цим все ж доведеться 😉Нам знадобляться: • 300 мл молока • 3 яйця • 200 г цукру • 1/2 ч.л. ванільного екстракту • 400 г масла (350 г в тісто и 50 г для змащення) • 14 г дріжджів • 800г - 1 кг борошна • 100 мл рома • 300 г родзинок • 200 г мигдалю • 300г сухофруктів • цукрова пудра*За день до приготування замочуємо сухофрукти в ромі і ставимо в холодильник. 1. Змішуємо 1 ст.л. цукру, молоко та дріжджі. Накриваємо вощанкою і ставимо в тепле місце на 5 хв. Потім додаємо 200 г борошна, перемішуємо, знову накриваємо і залишаємо в теплі на 15 хв. 2. Окремо збиваємо яйця та цукор. Додаємо туди опару (це та штука, яка утворилася з дуету молока та дріжджів), ваніль та 400 г борошна. Замішуємо тісто, накриваємо вощанкою та залишаємо на 30-60 хв в теплому місці. 3. Додаємо мʼяке масло і перемішуємо. Після цього додаємо ще 200 г борошна і перемішуємо тісто. Воно не має липнути до рук, тому за необхідності сміливо додавайте ще борошна. Знову залишаємо під вощанкою на 30 хв. 4. Як тісто підійде, додаємо в нього подрібнений мигдаль та сухофрукти. Перемішуємо і якщо треба додаємо ще борошна - тісто не має бути липким. 5. Ділимо тісто на 2 частини. Кожну розкатуємо в прямокутник. Паличкою робимо невелике заглиблення вздовж тіста на 2 см правіше від центру. За цим заглибленням згортаємо штоллен. Залишаємо під вощанкою поки духовка нагрівається до 180°. 6. Випікаємо штоллен близько години. Поки він гарячий, змащуємо маслом і присипаємо цукровою пудрою. Загортаємо у пергамент, а потім - у велику вощанку і ховаємо подалі від членів сімʼї в темне місце до Різдва ✨🎄
Our Featured Products
The only beeswax wraps in the world in cosmic design and food grade certified at L.I. Medved’s Research Center of Preventive Toxicology, Food and Chemical Safety of the Ministry of Health of Ukraine