Найголовніша якість будь-якої вощанки нашого чи будь-чийого виробництва - це здатність підтримувати їжу живою. Саме живою, а не штучно свіжою роками/місяцями, тому що штучна свіжість означає боротьбу чи модифікації природніх процесів, що не на користь споживачам продукту. Це стосується і сиру, для якого ключовим є процес визрівання, чи то старіння, який продовжується і в обіймах Uf.Bee.
Залежно від сорту сир по-різному виглядатиме через пару днів у вощанці. Не дивуйтесь, стосунки бувають різними 😁 Ключовий фактор тут вологість. Чим м'якший сир, тим більший відсоток води в ньому, тим повільніше відбувається процес його старіння. Тому сири, на кшталт брі, камамберу та інші подібної текстури практично не зміняться через пару днів зберігання у серветці.
Інша історія з твердішими сортами, наприклад, гаудою, голландським та йому подібними: у них вологи менше, тому після пари днів у вощанці вони підсохнуть. І це нормально, бо означає, що частина відсоткового вмісту води випарувалась. Втім, навіть тут є трюк, як сповільнить цей процес: просто замотайте сир у найбільшу вощанку, щоб було декілька шарів полотна навколо сиру, тоді випаровування води сповільниться.
.
До речі, прочитавши з десяток статей про правильне зберігання сиру, всі твердять про одне: найгірше, що ви можете зробить це замотать сир у пластикову плівку і так його залишить. Закупорений сир почне впрівать, а це найкраще середовище для розмноження недружніх до нас бактерій. Найкращі сировари продають свій сир у провощеному папері, який рекомендують змінювать, якщо сир зберігається більше 1 дня в холодильнику. А в нас вощанки Uf.Bee - набагато кращі, бо вони багаторазові, мають антибактеріальні властивості і зберігають їжу живою.
Як ви зберігаєте сир? Поділіться секретами і з нами, ми обожнюємо сииииирррр👇
Our Featured Products
The only beeswax wraps in the world in cosmic design and food grade certified at L.I. Medved’s Research Center of Preventive Toxicology, Food and Chemical Safety of the Ministry of Health of Ukraine